Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Näin käytät kuivattuja sieniä

Kuivatuissa sienissä maku- ja ravintoaineet säilyvät hyvin.
Lähes kaikkia sieniä voi kuivata. Tattien kuivaaminen vie hieman enemmän aikaa kuin ohutmaltoisten metsäsienten kuivaaminen. Kantarelleja, rouskuja ja korvasieniä ei kannata kuivata.
Lähes kaikkia sieniä voi kuivata. Tattien kuivaaminen vie hieman enemmän aikaa kuin ohutmaltoisten metsäsienten kuivaaminen. Kantarelleja, rouskuja ja korvasieniä ei kannata kuivata. Kuva: Vesa-Matti Väärä

1. Kuivatut sienet kannattaa säilyttää ilmatiiviissä lasi- tai metallipurkissa tai paperipusseissa kuivassa ja pimeässä kaapissa. Oikeissa olosuhteissa kuivatut sienet säilyvät vuosikausia.

2. Kuivattuja sieniä voi käyttää samaan tapaan kuin tuoreitakin. Ennen ruuaksi valmistamista kuivatut sienet voi liottaa: 1 dl sieniä ja noin 3 dl vettä. Sopiva liotusaika on 15–30 minuuttia.

3. Ohutmaltoisia kuivattuja sieniä voi käyttää liottamattakin. Kokeile murustella niitä suoraan keittoon, kastikkeeseen tai taikinan sekaan.

4. Kuivattuja sieniä voi myös jauhaa morttelissa ja käyttää ruuissa mausteen tavoin.