Kalamurekepihvit
(4 annosta)
500 g vaaleaa kalafileetä (esim. haukea tai ahventa)
2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
1 sipuli
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 dl hienonnettua tilliä
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen:
voita
Hienonna kalafileet tehosekoittimessa tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Murustele paahtoleipäviipaleet, kuori ja silppua sipuli. Lisää kulhoon leipä- ja sipulisilppu, ruokakerma, muna ja mausteet ja sekoita kalamureketaikina tasaiseksi massaksi.
Paista pannulla pieni koepala ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
Muotoile mureketaikinasta 10–12 pihviä. Laita paistinpannulle rasvaa, käytä keskilämpöä ja paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi.
Tarjoa esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kalasta mureketta
- Kalamurekkeeseen voi yhdistää monia eri kalalajeja. Parhaiten siihen sopivat kotimaiset vaaleat kalat.
- Jos mureketaikinaan meneviin fileisiin on jäänyt ruotoja, ei hätää, sillä ne jauhautuvat monitoimikoneen leikkuuterällä pikkupätkiksi.
- Tahmean kalamureketaikinan käsittely on helpompaa, jos kastelet kädet kylmällä vedellä.
- Kalapihveistä saa hyvät kalapurilaiset, jos muotoilee pihvit kyllin litteiksi. Käytä mausteena remouladekastiketta ja hiukan sinappia.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat