Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kalamurekepihvit

Kalamurekkeeseen sopivat parhaiten kotimaiset vaaleat kalat.
Kevättalvella pilkityt hauet ja ahvenet maistuvat pihveinä perunoiden kanssa tai sämpylän välissä.
Kevättalvella pilkityt hauet ja ahvenet maistuvat pihveinä perunoiden kanssa tai sämpylän välissä. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

500 g vaaleaa kalafileetä (esim. haukea tai ahventa)

2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

1 sipuli

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl ruokakermaa

1 kananmuna

1 dl hienonnettua tilliä

1 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl sitruunamehua

0,25 tl rouhittua mustapippuria

Paistamiseen:

voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hienonna kalafileet tehosekoittimessa tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Murustele paahtoleipäviipaleet, kuori ja silppua sipuli. Lisää kulhoon leipä- ja sipulisilppu, ruokakerma, muna ja mausteet ja sekoita kalamureketaikina tasaiseksi massaksi.

Paista pannulla pieni koepala ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

Muotoile mureketaikinasta 10–12 pihviä. Laita paistinpannulle rasvaa, käytä keskilämpöä ja paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi.

Tarjoa esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kalasta mureketta

  • Kalamurekkeeseen voi yhdistää monia eri kala­lajeja. Parhaiten siihen sopivat kotimaiset vaaleat kalat.
  • Jos mureketaikinaan meneviin fileisiin on jäänyt ruotoja, ei hätää, sillä ne jauhautuvat monitoimikoneen leikkuuterällä pikkupätkiksi.
  • Tahmean kalamureketaikinan käsittely on helpompaa, jos kastelet kädet kylmällä vedellä.
  • Kalapihveistä saa hyvät kalapurilaiset, jos muotoilee pihvit kyllin litteiksi. Käytä mausteena remouladekastiketta ja hiukan sinappia.