Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Naapurin tädin marjapiirakka

Klassinen marjapiirakka toimii niin kahvipöydässä kuin vaikkapa retkieväänä.
Tässä piirakassa on käytetty karpaloita ja mustikoita, mutta voit käyttää mitä tahansa marjoja.
Tässä piirakassa on käytetty karpaloita ja mustikoita, mutta voit käyttää mitä tahansa marjoja. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(10–12 annosta)

175 g voita tai leivontamargariinia

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl leivinjauhetta

5–6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

5 dl metsämarjoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Päälle:

1 tölkki kermaviiliä

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl vaniljasokeria

Anna rasvan pehmentyä huoneenlämmössä. Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhot rasva-sokeri-muna­seokseen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai suureen piirakkavuokaan. Levitä päälle pakastettuja tai tuoreita marjoja. Paista noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Vatkaa haarukalla yhteen kermaviili, muna ja sokerit ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.