Naapurin tädin marjapiirakka

Ruokaohjeet 15.04.2021

Klassinen marjapiirakka toimii niin kahvipöydässä kuin vaikkapa retkieväänä.


Vesa-Matti Väärä
Tässä piirakassa on käytetty karpaloita ja mustikoita, mutta voit käyttää mitä tahansa marjoja.

(10–12 annosta)

175 g voita tai leivontamargariinia

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

2 tl leivinjauhetta

5–6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

5 dl metsämarjoja

Päälle:

1 tölkki kermaviiliä

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Anna rasvan pehmentyä huoneenlämmössä. Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhot rasva-sokeri-muna­seokseen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai suureen piirakkavuokaan. Levitä päälle pakastettuja tai tuoreita marjoja. Paista noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Vatkaa haarukalla yhteen kermaviili, muna ja sokerit ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit