Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sieniminestrone

Minestronekeittoon sopivat hyvin myös metsäsienet.
Pasta ja pavut antavat sieni-kasvis­keitolle tuhtia ruokaisuutta.
Pasta ja pavut antavat sieni-kasvis­keitolle tuhtia ruokaisuutta. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

2 dl kuivattuja suppilovahveroita

1 l vettä

1 porkkana

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 perunaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3 dl ruskeita tölkkipapuja

1 tölkki tomaattimurskaa

1 kasvisliemikuutio

0,5 tl rouhittua mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

1 tl kuivattua oreganoa

2 dl pastaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita kuivatut sienet likoamaan litraan vettä noin 20 minuutiksi. Kuori ja kuutioi porkkana ja perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.

Kypsennä kasviksia kattilassa öljytilkassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sienet ja niiden liotus­vesi, valutetut pavut, tomaattimurska, liemikuutio, rouhittu mustapippuri, suola ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten pasta ja anna sen kypsyä keiton kiehuessa. Tarjoa keitto vaalean leivän kanssa.

Vinkki! Voit vaihdella minestronen raaka-aineita. Siihen sopii esimerkiksi savukinkku hyvin.