Sieniminestrone
(4 annosta)
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 l vettä
1 porkkana
2 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl ruskeita tölkkipapuja
1 tölkki tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl pastaa
Laita kuivatut sienet likoamaan litraan vettä noin 20 minuutiksi. Kuori ja kuutioi porkkana ja perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
Kypsennä kasviksia kattilassa öljytilkassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sienet ja niiden liotusvesi, valutetut pavut, tomaattimurska, liemikuutio, rouhittu mustapippuri, suola ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten pasta ja anna sen kypsyä keiton kiehuessa. Tarjoa keitto vaalean leivän kanssa.
Vinkki! Voit vaihdella minestronen raaka-aineita. Siihen sopii esimerkiksi savukinkku hyvin.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata
- Näillä neuvoilla kaupan ruukkuyrtti kukoistaa koko kesän – katso video ja nauti sadosta