Sieniminestrone

Ruokaohjeet 20.04.2021

Minestronekeittoon sopivat hyvin myös metsäsienet.


Vesa-Matti Väärä
Pasta ja pavut antavat sieni-kasvis­keitolle tuhtia ruokaisuutta.

(4 annosta)

2 dl kuivattuja suppilovahveroita

1 l vettä

1 porkkana

2 perunaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

3 dl ruskeita tölkkipapuja

1 tölkki tomaattimurskaa

1 kasvisliemikuutio

0,5 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

1 tl kuivattua oreganoa

2 dl pastaa

Laita kuivatut sienet likoamaan litraan vettä noin 20 minuutiksi. Kuori ja kuutioi porkkana ja perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.

Kypsennä kasviksia kattilassa öljytilkassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sienet ja niiden liotus­vesi, valutetut pavut, tomaattimurska, liemikuutio, rouhittu mustapippuri, suola ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten pasta ja anna sen kypsyä keiton kiehuessa. Tarjoa keitto vaalean leivän kanssa.

Vinkki! Voit vaihdella minestronen raaka-aineita. Siihen sopii esimerkiksi savukinkku hyvin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit