Marjaisat marengit
Marjahillolla maustetut marengit sopivat jälkiruokiin tai vaikka kakunkoristeeksi.
(50 pientä tai 20–30 suurempaa)
3 munanvalkuaista
2 dl tomusokeria
2 rkl sileää metsämarjahilloa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kiiltäväksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää valmiiseen vaahtoon hillo sekoittaen vain osittain, jotta vaahto jää hiukan raidalliseksi.
Pursota tai nostele lusikalla marengit leivinpaperille uunipellille. Paista niitä noin 60–70 asteisessa uunissa vähintään kahden tunnin ajan; sopiva paistoaika riippuu marenkien koosta. Marengit ovat valmiita, kun ne ovat rapeita ja kuivia.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata