Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Marjaisat marengit

Marjahillolla maustetut marengit sopivat jälkiruokiin tai vaikka kakunkoristeeksi.
Jos marengit ovat herkkuasi, valmista kerralla iso erä. Marengit säilyvät hyvin.
Jos marengit ovat herkkuasi, valmista kerralla iso erä. Marengit säilyvät hyvin. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(50 pientä tai 20–30 suurempaa)

3 munanvalkuaista

2 dl tomusokeria

2 rkl sileää metsämarjahilloa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota valkuaiset ja tomu­sokeri kiiltäväksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää valmiiseen vaahtoon hillo sekoittaen vain osittain, jotta vaahto jää hiukan raidalliseksi.

Pursota tai nostele lusikalla marengit leivinpaperille uunipellille. Paista niitä noin 60–70 asteisessa uunissa vähintään kahden tunnin ajan; sopiva paistoaika riippuu marenkien koosta. Marengit ovat valmiita, kun ne ovat rapeita ja kuivia.