Nokkosgnocchit sopivat alkuruuaksi tai pääruuaksi kastikkeen kanssa
Gnocchit ovat yllättävän helppotekoisia.
Nokkosgnocchit
(4 annosta)
Ainekset
- 1 l pieniä nokkosenlehtiä
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 4–5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
Keittämiseen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- suolalla maustettua vettä
Viimeistelyyn
- oliiviöljyä tai voisulaa
Tee näin
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puhdista ja kiehauta nokkoset, valuta ne ja purista liika vesi pois. Silppua nokkoset.
Keitä perunat kuorineen. Kuori ja soseuta ne, kun ne ovat vielä kuumia. Lisää soseeseen nokkossilppu, suola ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla vähän peukaloa paksumpia tankoja ja nipistä niistä vähän peukalonpäätä suurempia paloja. Voit painaa palan keskelle kuopan, joka kerää syödessä kastiketta.
Keitä gnocchit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä muutamassa erässä. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Kerää kypsät gnocchit reikäkauhalla tarjoiluvadille. Valele valmiit gnocchit oliiviöljyllä tai voisulalla.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu