Nokkosgnocchit

Ruokaohjeet 05.05.2021

Tarjoa nokkosgnocchit alkuruoka-­annoksena tai pääruokana sellaisenaan tai hyvän kastikkeen kanssa.


Vesa-Matti Väärä
Yllättävän helppotekoiset gnocchit ovat mieluisaa vaihtelua sekä perunan että pastan ystävälle.

(4 annosta)

1 l pieniä nokkosenlehtiä

1 kg jauhoisia perunoita

4–5 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

Keittämiseen:

suolalla maustettua vettä

Viimeistelyyn:

oliiviöljyä tai voisulaa

Puhdista ja kiehauta nokkoset, valuta ne ja purista liika vesi pois. Silppua nokkoset.

Keitä perunat kuorineen. Kuori ja soseuta ne, kun ne ovat vielä kuumia. Lisää soseeseen nokkossilppu, suola ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla vähän peukaloa paksumpia tankoja ja nipistä niistä vähän peukalonpäätä suurempia paloja. Voit painaa palan keskelle kuopan, joka kerää syödessä kastiketta.

Keitä gnocchit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä muutamassa erässä. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Kerää kypsät gnocchit reikäkauhalla tarjoiluvadille. Valele valmiit gnocchit oliiviöljyllä tai voisulalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit