Siikaceviche

Ruokaohjeet 20.05.2021

Kotimaisista kaloista erityisesti siika sopii cevicheen.


Vesa-Matti Väärä
Aromikas siikaceviche tuo uusia sävyjä juhla-­aterian alkupaloihin tai saaristolaispöytään.

(3–4 annosta)

1 siikafilee (300–400 g)

2–3 limettiä

1 mieto chilipalko

pienen punasipulin puolikas

1 pieni valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

ripaus sokeria

kourallinen tuoreita korianterinlehtiä

Paloittele ruodoton siikafilee pieniksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Poista chilistä siemenet ja silppua palko. Kuori ja silppua punasipulin puolikas ja valkosipulinkynsi ja riivi korianterista lehdet.

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa 2–3 tunnin ajan ja tarjoa alkupalana.

Siikaa cevicheen

  • Ceviche on eteläamerikkalaista alkuperää oleva ruokalaji, jossa kala raakakypsytetään limettimehun hapolla.
  • Cevicheen sopivat vaaleat kalalajit, kotimaisista erityisesti siika.
  • Ceviche tuo hapokkaan säväyksen vaikkapa saaristolaispöytätyyliseen alkupalakattaukseen.
  • Evira suosittelee, että raakakypsytettävät kalat pakastetaan ennen käyttöä mahdollisten loisten hävittämiseksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit