Siikaceviche
Kotimaisista kaloista erityisesti siika sopii cevicheen.
(3–4 annosta)
1 siikafilee (300–400 g)
2–3 limettiä
1 mieto chilipalko
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
pienen punasipulin puolikas
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
ripaus sokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
kourallinen tuoreita korianterinlehtiä
Paloittele ruodoton siikafilee pieniksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Poista chilistä siemenet ja silppua palko. Kuori ja silppua punasipulin puolikas ja valkosipulinkynsi ja riivi korianterista lehdet.
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa 2–3 tunnin ajan ja tarjoa alkupalana.
Siikaa cevicheen
- Ceviche on eteläamerikkalaista alkuperää oleva ruokalaji, jossa kala raakakypsytetään limettimehun hapolla.
- Cevicheen sopivat vaaleat kalalajit, kotimaisista erityisesti siika.
- Ceviche tuo hapokkaan säväyksen vaikkapa saaristolaispöytätyyliseen alkupalakattaukseen.
- Evira suosittelee, että raakakypsytettävät kalat pakastetaan ennen käyttöä mahdollisten loisten hävittämiseksi.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta