Nokkosta ja kikherneitä

Ruokaohjeet 04.06.2021

Intialaiset mausteet sopivat yhteen nokkosen kanssa.


Elina Lampela
Intialaisittain maustettu kikherne-nokkospaistos maistuu myös arki­ruokana riisin kanssa.

noin litra nokkosia

3 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

2 prk käyttövalmiita kikherneitä

3 rkl ruokaöljyä

2 tl curryjauhetta

1 tl juustokuminaa

0,5 tl chilihiutaleita

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl suolaa

Huuhtele nokkoset lävikössä ja leikkaa niitä hieman saksilla. Kuori ja kuutioi sipulit ja valko­sipuli. Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele vedellä.

Kuumenna paistinpannu ja mittaa siihen öljy, curry, juustokumina ja chili. Lisää kikherneet, sipulisilput ja nokkoset. Paista noin 15 minuuttia, kunnes nokkoset ovat pehmenneet ja kikherneet hieman ruskistuneet. Lisää lopuksi pippuria ja suolaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit