Punakaali-vuohenputkisalaatti

Ruokaohjeet 04.06.2021

Punakaalista ja vuohenputkesta syntyy raikas lisukesalaatti.


Elina Lampela
Vuohenputken nuoret, kiiltäväpintaiset versot sopivat hyvin salaatteihin.

200 g punakaalia

reilu kourallinen vuohenputkia

1 iso porkkana

puolikkaan sitruunan mehu

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Leikkaa punakaalista ohutta suikaletta esimerkiksi juusto­höylällä. Huuhtele vuohenputket. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Sekoita kaali, vuohenputket ja porkkanasuikaleet salaattikulhossa yhteen. Pirskota päälle puolikkaan sitruunan mehu sekä oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit