Riistaburgerit

Ruokaohjeet 05.08.2021

Villimajoneesi maustaa riistaburgerit.


Vesa-Matti Väärä
Lisää burgereiden täytteeksi myös haluamiasi kasviksia, esimerkiksi jäävuorisalaattia, punasipulia, tomaattia tai suolakurkkua.

(4 annosta)

4 hampurilaissämpylää

Burgeripihvit:

400 g riistajauhelihaa (esim. peura tai hirvi)

1 suuri kananmuna

0,5 dl korppujauhoja

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

4–5 tippaa tabascoa

Villimajoneesi:

1 dl valmista majoneesia

1 dl villivihannesten lehtiä (esim. ketunleipää ja litulaukkaa)

muutama tippa sitruunamehua

ripaus suolaa maun mukaan

Sekoita jauhelihapihvitaikinan ainekset tasaiseksi massaksi ja anna sen turvota vähintään puolen tunnin ajan.

Soseuta villimajoneesin ainekset tehosekoittimessa. Tarkista maku.

Muotoile pihvitaikinasta neljä suurta, sämpylöiden muotoista pihviä. Kypsennä pihvit pannulla tai grillillä melko voimakkaalla lämmöllä. Käännä pihvit parin minuutin jälkeen.

Lämmitä myös sämpylät, kokoa burgerit ja mausta ne villillä majoneesilla sekä haluamillasi kasvislisukkeilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit