Riistaburgerit
(4 annosta)
4 hampurilaissämpylää
Burgeripihvit:
400 g riistajauhelihaa (esim. peura tai hirvi)
1 suuri kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
4–5 tippaa tabascoa
Villimajoneesi:
1 dl valmista majoneesia
1 dl villivihannesten lehtiä (esim. ketunleipää ja litulaukkaa)
muutama tippa sitruunamehua
ripaus suolaa maun mukaan
Sekoita jauhelihapihvitaikinan ainekset tasaiseksi massaksi ja anna sen turvota vähintään puolen tunnin ajan.
Soseuta villimajoneesin ainekset tehosekoittimessa. Tarkista maku.
Muotoile pihvitaikinasta neljä suurta, sämpylöiden muotoista pihviä. Kypsennä pihvit pannulla tai grillillä melko voimakkaalla lämmöllä. Käännä pihvit parin minuutin jälkeen.
Lämmitä myös sämpylät, kokoa burgerit ja mausta ne villillä majoneesilla sekä haluamillasi kasvislisukkeilla.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- ”Tästä alkaa halpuutuksen uusi aalto”, MTK:n Eerikki Viljanen arvasi, kun Coop tuli S-kauppoihin – huoli heräsi alkuperän hämärryttämisestä ja hintojen polkemisesta