Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Riistaburgerit

Villimajoneesi maustaa riistaburgerit.
Lisää burgereiden täytteeksi myös haluamiasi kasviksia, esimerkiksi jäävuorisalaattia, punasipulia, tomaattia tai suolakurkkua.
Lisää burgereiden täytteeksi myös haluamiasi kasviksia, esimerkiksi jäävuorisalaattia, punasipulia, tomaattia tai suolakurkkua. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

4 hampurilaissämpylää

Burgeripihvit:

400 g riistajauhelihaa (esim. peura tai hirvi)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 suuri kananmuna

0,5 dl korppujauhoja

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

4–5 tippaa tabascoa

Villimajoneesi:

1 dl valmista majoneesia

1 dl villivihannesten lehtiä (esim. ketunleipää ja litulaukkaa)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

muutama tippa sitruunamehua

ripaus suolaa maun mukaan

Sekoita jauhelihapihvitaikinan ainekset tasaiseksi massaksi ja anna sen turvota vähintään puolen tunnin ajan.

Soseuta villimajoneesin ainekset tehosekoittimessa. Tarkista maku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muotoile pihvitaikinasta neljä suurta, sämpylöiden muotoista pihviä. Kypsennä pihvit pannulla tai grillillä melko voimakkaalla lämmöllä. Käännä pihvit parin minuutin jälkeen.

Lämmitä myös sämpylät, kokoa burgerit ja mausta ne villillä majoneesilla sekä haluamillasi kasvislisukkeilla.