Vuohenjuustosalaatti ja mansikkakastike
Ahomansikka on parhaimmillaan tuoreena. Siitä syntyy ihana vinegretti salaatille.
(4 alkuruoka-annosta)
1 pussillinen jääsalaattia
kourallinen vuohenputken tai ahomansikan pieniä lehtiä
1 suuri päärynä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
150 g vuohenjuustoa
Vinegretti:
noin 2 dl aho- ja/tai puutarhamansikoita
2 rkl öljyä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 tl sinappia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Huuhtele salaatti ja villivihannesten lehdet ja revi salaatti annospalakokoiseksi. Lohko päärynä ja leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi.
Soseuta kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimessa.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Lumi ja pakkanen eivät nujerra kotimaista varhaisperunasatoa – juhannuspöydän herkku on turvassa muovien ja harsojen alla
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun