Vuohenjuustosalaatti ja mansikkakastike

Ruokaohjeet 13.07.2021

Ahomansikka on parhaimmillaan tuoreena. Siitä syntyy ihana vinegretti salaatille.


Vesa-Matti Väärä
Annostele mansikka­vinegretti raitoina salaatin päälle.

(4 alkuruoka-annosta)

1 pussillinen jääsalaattia

kourallinen vuohenputken tai ahomansikan pieniä lehtiä

1 suuri päärynä

150 g vuohenjuustoa

Vinegretti:

noin 2 dl aho- ja/tai puutarhamansikoita

2 rkl öljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

0,5 tl sinappia

ripaus suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

Huuhtele salaatti ja villivihannesten lehdet ja revi salaatti annospalakokoiseksi. Lohko päärynä ja leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi.

Soseuta kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit