Valkosuklaa-jogurttivaahto ja marjoja

Ruokaohjeet 09.07.2021

Mausta vaahto mieleiselläsi mausteella ja tarjoa kauden marjojen kanssa.


Vesa-Matti Väärä
Valkosuklaavaahto raikastuu kauden metsä- tai puu­tarhamarjoilla.

(4 annosta)

100 g valkoista leivontasuklaata

2 dl kuohukermaa

2 dl turkkilaista jogurttia

mausteeksi ripaus kardemummaa, vaniljaa tai sitruunankuorta

Päälle:

2–3 dl ahomansikoita, mustikoita ja/tai muita kauden marjoja

Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi muttei kiehuvaksi. Ota kattila levyltä ja lisää kuuman kerman joukkoon paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti ja mieleistäsi maustetta.

Anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sitten pehmeäksi vaahdoksi.

Lusikoi vaahto annosmaljoihin ja tarjoa se tuoreiden marjojen kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit