Mustikkajäätelöpuikot

Ruokaohjeet 25.08.2021

Mustikkaiset jäätelö­puikot maistuvat niin lapsille kuin aikuisille.


Vesa-Matti Väärä
Kotitekoiset jäätelöpuikot valmistetaan kookoskermasta, mausteena voi käyttää vaniljaa tai kardemummaa.

(noin 8 puikkoa)

2 dl kookoskermaa

1,5 dl mustikoita

0,5 dl sokeria

0,5 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta

Vaahdota kookoskerma sähkövatkaimella. Lisää tuoreet tai sulatetut mustikat muutamassa erässä siten, että murskaat osan marjoista seokseen ja jätät osan marjoista kokonaisiksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla.

Kaada seos puikkomaisiin jäätelömuotteihin ja pakasta yön yli.

Vinkki! Voit halutessasi käyttää mausteena myös kardemummaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit