Mustikkakukko
(5–6 annosta)
200 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
3,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
6–7 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl sokeria
(0,5 dl tai tarpeen mukaan perunajauhoja)
Lisukkeeksi:
vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Kääntele sekaan ruisjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Erota taikinasta reilu puolet. Taputtele se noin 20-senttisen uunivuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen. Muotoile lopusta taikinasta kansi esimerkiksi leivinpaperin avulla.
Sekoita mustikoihin sokeri. Pakastetut mustikat ovat tuoreita vetisempiä, joten niiden joukkoon voi lisätä myös hieman perunajauhoja. Kaada mustikkatäyte taikinapohjan päälle ja asettele kaulittu tai käsin litteäksi taputeltu piiraskansi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Osaston luetuimmat
- Keksittyjä ilmastologoja ja katteettomia lupauksia – kaurajuoman, maidon, kahvin ja koiranruoan mainonnassa haiskahtaa viherpesu
- Kurkku poikki ja hakkelukseksi ‒ ensi kesänä en toista virhettäni
- Aarre | Herkulliset tahnat ovat helppoja valmistaa ‒ mausta ne keväisillä villiyrteillä
- Tällä ohjeella teet hauesta erityisen maistuvaa
- Purkkikalaresepti, jolla onnistut varmasti – hyödynnä pikkukalat säilykkeeseen
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Mummon lihapullat