Mausteiset etikkarouskut

Ruokaohjeet 23.09.2021

Mausteisessa liemessä muhivissa rouskuissa on mukavasti potkua.


Elina Lampela
Etikkarouskut ovat maukasta lisuketta syksyisille ruuille.

(n. 4 dl valmista säilykettä)

200 g ryöpättyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja

2 mietoa chilipalkoa

6 valkosipulinkynttä

pieni pala tuoretta inkivääriä

3 dl vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 tl suolaa

2 tl korianterinsiemeniä

Puhdista rouskut sieniharjalla ja ryöppää ne keittämällä runsaassa vedessä 10 minuuttia.

Paloittele ryöpätyt rouskut sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi chili, valkosipulit ja inkivääri.

Asettele rouskut, chili-, valko­sipuli- ja inkivääripalat puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin. Käytä joko yhtä neljän desilitran lasipurkkia tai kahta kahden desilitran lasipurkkia.

Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja korianterinsiemenet. Anna liemen kiehahtaa. Kaada kuuma liemi purkkeihin, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.

Anna sienten marinoitua viikon verran. Säilytä kylmässä. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit