Sienipasteijat

Ruokaohjeet 21.09.2021

Täytä pasteijat metsäsienillä ja kvinoalla.


Elina Lampela
Sienipasteijat maistuvat vaikkapa lämmittävän keiton kanssa.

(16 kpl)

8 lehtitaikinalevyä (500 g)

0,5 dl kvinoaa

1 dl vettä

puolikas kasvisliemikuutio

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

150 g metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, tatteja tai ryöpättyjä rouskuja

2 rkl rypsiöljyä

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl suolaa

1 tl meiramia

Voiteluun:

kananmunaa tai kauramaitoa

Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista sienet. Kuullota sipuleita ja sieniä öljyssä pannulla 5–10 minuuttia. Sekoita joukkoon keitetty kvinoa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja meiramilla.

Puolita lehtitaikinalevyt niin, että saat yhteensä 16 neliötä. Jaa sienitäyte tasaisesti neliöille. Kostuta kevyesti neliön kaksi sivua ja taita kolmion muotoiseksi pasteijaksi. Painele saumat kiinni sormella ja lopuksi vielä haarukalla. Pistele pasteijat kevyesti haarukalla ja voitele kananmunalla tai kauramaidolla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit