Sienipasteijat
(16 kpl)
8 lehtitaikinalevyä (500 g)
0,5 dl kvinoaa
1 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, tatteja tai ryöpättyjä rouskuja
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 tl meiramia
Voiteluun:
kananmunaa tai kauramaitoa
Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista sienet. Kuullota sipuleita ja sieniä öljyssä pannulla 5–10 minuuttia. Sekoita joukkoon keitetty kvinoa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja meiramilla.
Puolita lehtitaikinalevyt niin, että saat yhteensä 16 neliötä. Jaa sienitäyte tasaisesti neliöille. Kostuta kevyesti neliön kaksi sivua ja taita kolmion muotoiseksi pasteijaksi. Painele saumat kiinni sormella ja lopuksi vielä haarukalla. Pistele pasteijat kevyesti haarukalla ja voitele kananmunalla tai kauramaidolla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun