Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sienipasteijat

Täytä pasteijat metsäsienillä ja kvinoalla.
Sienipasteijat maistuvat vaikkapa lämmittävän keiton kanssa.
Sienipasteijat maistuvat vaikkapa lämmittävän keiton kanssa. Kuva: Elina Lampela

(16 kpl)

8 lehtitaikinalevyä (500 g)

0,5 dl kvinoaa

1 dl vettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

puolikas kasvisliemikuutio

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

150 g metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, tatteja tai ryöpättyjä rouskuja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl rypsiöljyä

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl suolaa

1 tl meiramia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voiteluun:

kananmunaa tai kauramaitoa

Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista sienet. Kuullota sipuleita ja sieniä öljyssä pannulla 5–10 minuuttia. Sekoita joukkoon keitetty kvinoa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja meiramilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puolita lehtitaikinalevyt niin, että saat yhteensä 16 neliötä. Jaa sienitäyte tasaisesti neliöille. Kostuta kevyesti neliön kaksi sivua ja taita kolmion muotoiseksi pasteijaksi. Painele saumat kiinni sormella ja lopuksi vielä haarukalla. Pistele pasteijat kevyesti haarukalla ja voitele kananmunalla tai kauramaidolla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.