Ahvenfileet ja kylmä tomaattikastike

Ruokaohjeet 25.10.2021

Kotimainen ahven sopii hyvin välimerelliseen alkupalaan.


Vesa-Matti Väärä
Neljästä isosta ahvenesta saa pikantin alkupalan neljälle.

(4 alkupala-annosta)

3 suurta, kypsää tomaattia

1 dl mustia kivettömiä oliiveja

0,5 dl pieniä kapriksia tai noin 10 kpl suuria kapriksia

1 rkl oliiviöljyä

tuoretta oreganoa

muutama rouhaisu mustapippuria

8 ahvenfileetä

oliiviöljyä paistamiseen

ripaus suolaa

Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada vesi pois, nosta hiukan jäähtyneet tomaatit lautaselle ja kuori ne. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kova keskiosa ja kuutioi hedelmäliha.

Hienonna oliivit ja kaprikset. Irrota oreganon lehdet varresta.

Sekoita tomaattikastikkeen ainekset kulhossa, mausta mustapippurilla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Paista ahvenfileet oliivi­öljyssä hiukan ruskehtaviksi ja mausta suolalla.

Kaada kastikkeesta ylimääräinen neste pois. Levitä kastike fileille, koristele annokset oreganon lehdillä ja tarjoa alkupalana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit