Ahvenfileet ja kylmä tomaattikastike
(4 alkupala-annosta)
3 suurta, kypsää tomaattia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
0,5 dl pieniä kapriksia tai noin 10 kpl suuria kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta oreganoa
muutama rouhaisu mustapippuria
8 ahvenfileetä
oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada vesi pois, nosta hiukan jäähtyneet tomaatit lautaselle ja kuori ne. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kova keskiosa ja kuutioi hedelmäliha.
Hienonna oliivit ja kaprikset. Irrota oreganon lehdet varresta.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset kulhossa, mausta mustapippurilla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
Paista ahvenfileet oliiviöljyssä hiukan ruskehtaviksi ja mausta suolalla.
Kaada kastikkeesta ylimääräinen neste pois. Levitä kastike fileille, koristele annokset oreganon lehdillä ja tarjoa alkupalana.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Urheilijoiden luottovälipala taipuu myös jälkiruokaan
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus