Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ahvenfileet ja kylmä tomaattikastike

Kotimainen ahven sopii hyvin välimerelliseen alkupalaan.
Neljästä isosta ahvenesta saa pikantin alkupalan neljälle.
Neljästä isosta ahvenesta saa pikantin alkupalan neljälle. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 alkupala-annosta)

3 suurta, kypsää tomaattia

1 dl mustia kivettömiä oliiveja

0,5 dl pieniä kapriksia tai noin 10 kpl suuria kapriksia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl oliiviöljyä

tuoretta oreganoa

muutama rouhaisu mustapippuria

8 ahvenfileetä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

oliiviöljyä paistamiseen

ripaus suolaa

Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada vesi pois, nosta hiukan jäähtyneet tomaatit lautaselle ja kuori ne. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kova keskiosa ja kuutioi hedelmäliha.

Hienonna oliivit ja kaprikset. Irrota oreganon lehdet varresta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita tomaattikastikkeen ainekset kulhossa, mausta mustapippurilla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Paista ahvenfileet oliivi­öljyssä hiukan ruskehtaviksi ja mausta suolalla.

Kaada kastikkeesta ylimääräinen neste pois. Levitä kastike fileille, koristele annokset oreganon lehdillä ja tarjoa alkupalana.