Bouillabaisse
(4 annosta)
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
1 fenkoli (noin 250 g)
1 tölkki kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
5 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia mustapippureita
0,25 tl chilijauhetta
muutama timjaminoksa
puolen sitruunan mehu
1 l kalalientä
400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahven, kuha, särkikalat)
200 g äyriäisiä (esim. katkarapu, sinisimpukka)
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä parin minuutin ajan. Suikaloi fenkoli, lisää kattilaan ja paista pari minuuttia.
Lisää säilyketomaatit liemineen, mausteet ja kalaliemi. Keitä kannen alla pienellä lämmöllä poreillen vähintään puoli tuntia. Pitkä haudutus tekee liemestä vielä maukkaamman.
Pilko kalafileet annospaloiksi ja lisää liemeen. Anna kiehua poreillen muutaman minuutin ajan, jotta kala kypsyy. Lisää lopuksi äyriäiset.
Tarjoa bouillabaisse tuoreen vaalean leivän kanssa.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin