Puolukkaposset

Ruokaohjeet 21.10.2021

Puolukkaposset on maukas ja helppo jälkiruoka.


Vesa-Matti Väärä
Ihana puolukka­posset maistuu myös niille, joille puolukan kirpeys on yleensä liikaa.

(4 annosta)

3–4 dl puolukoita

0,5 dl vettä

3 dl kuohukermaa

0,75 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Kiehauta puolukat veden kanssa ja anna poreilla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Survo marjat rikki ja siivilöi mehu talteen. Tarvitset noin 1,5 dl puolukkamehua.

Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja vaniljasokeri koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon puolukkamehu, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia.

Kaada hyytelö annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Koristele annokset tuoreilla puolukoilla.

Vinkki! Possetiin eli puolukkakermahyytelöön ei tarvita liivatetta, sillä puolukan hapot hyydyttävät kermaseoksen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit