Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puolukkaposset

Puolukkaposset on maukas ja helppo jälkiruoka.
Ihana puolukka­posset maistuu myös niille, joille puolukan kirpeys on yleensä liikaa.
Ihana puolukka­posset maistuu myös niille, joille puolukan kirpeys on yleensä liikaa. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

3–4 dl puolukoita

0,5 dl vettä

3 dl kuohukermaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,75 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Kiehauta puolukat veden kanssa ja anna poreilla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Survo marjat rikki ja siivilöi mehu talteen. Tarvitset noin 1,5 dl puolukkamehua.

Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja vaniljasokeri koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon puolukkamehu, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada hyytelö annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Koristele annokset tuoreilla puolukoilla.

Vinkki! Possetiin eli puolukkakermahyytelöön ei tarvita liivatetta, sillä puolukan hapot hyydyttävät kermaseoksen.