Puolukkaposset
Puolukkaposset on maukas ja helppo jälkiruoka.
(4 annosta)
3–4 dl puolukoita
0,5 dl vettä
3 dl kuohukermaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kiehauta puolukat veden kanssa ja anna poreilla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Survo marjat rikki ja siivilöi mehu talteen. Tarvitset noin 1,5 dl puolukkamehua.
Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja vaniljasokeri koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon puolukkamehu, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada hyytelö annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Koristele annokset tuoreilla puolukoilla.
Vinkki! Possetiin eli puolukkakermahyytelöön ei tarvita liivatetta, sillä puolukan hapot hyydyttävät kermaseoksen.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- 4 herkkua pääsiäispöytään: silkkistä parsakeittoa, appelsiinilohta, perinteistä pashaa ja murupiirakkaa
- Näin pekoni kannattaa säilyttää – avattu pakkaus on huonoin vaihtoehto
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata