Sileä sienikeitto
(4 alkukeittoannosta)
noin 20 g kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4–8 rkl vahvaa kahvijuomaa
suolaa
Pinnalle:
ruohosipulisilppua
Murentele kuivatut sienet. Kuori sipuli ja silppua se hyvin hienoksi.
Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipulisilppu ja kuullota, varo ruskistamasta. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä samalla sekoittaen. Sekoita mukaan hienoksi murennellut sienet.
Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää kerma.
Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja kahvilla. Käytä kahvia ensin 4 rkl ja halutessasi lisää. Valmiissa keitossa kahvi ei varsinaisesti maistu mutta antaa pientä karvautta, joka täydentää sienten makua.
Annostele keitto kulhoihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.
Vinkki! Jos haluat keitosta täysin sileää, soseuta se sauvasekoittimella.
Osaston luetuimmat
- ”Muikkukukkoa en ole sen jälkeen syönyt” – joensuulainen leipomo kokeili valmistaa perinneherkkua särjestä, tulokset löivät ällikällä
- Juhanin hermo paloi uusien korkkien kanssa – jääkaappi tulvi mehua: ”Mitä järkeä tässä on?”
- Kevään ihanin herkku: Helppo raparperipaistos valmistuu nopeasti
- Maraboun suklaalevyjä vedetään myynnistä, osaan tuotteista päätyi allergeeneja
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Turkulaisleipomo teki leivän ilman viljaa – siemennäkkileipä kiinnostaa myös ulkomailla
- Keksittyjä ilmastologoja ja katteettomia lupauksia – kaurajuoman, maidon, kahvin ja koiranruoan mainonnassa haiskahtaa viherpesu