Sileä sienikeitto

Ruokaohjeet 17.11.2021

Sienikeitto herättää ruokahalun aterian aluksi.


Mari Ikonen
Tilkka kahvia kruunaa sienikeiton maun.

(4 alkukeittoannosta)

noin 20 g kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä

1 pieni sipuli

2 rkl rasvaa

2 rkl vehnäjauhoja

7 dl kasvislientä

1 dl kermaa

ripaus suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

4–8 rkl vahvaa kahvijuomaa

suolaa

Pinnalle:

ruohosipulisilppua

Murentele kuivatut sienet. Kuori sipuli ja silppua se hyvin hienoksi.

Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipuli­silppu ja kuullota, varo ruskistamasta. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä samalla sekoittaen. Sekoita mukaan hienoksi murennellut sienet.

Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää kerma.

Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja kahvilla. Käytä kahvia ensin 4 rkl ja halutessasi lisää. Valmiissa keitossa kahvi ei varsinaisesti maistu mutta antaa pientä karvautta, joka täydentää sienten makua.

Annostele keitto kulhoihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.

Vinkki! Jos haluat keitosta täysin sileää, soseuta se sauvasekoittimella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit