Lasimestarin tofu

Ruokaohjeet 20.12.2021

Lasimestarin sillin kasvisversio tehdään tofusta. Valmista säilyke päivää ennen tarjoilua.


Elina Lampela
Joulun alkupalapöytään ui sillin sijaan tofu. Savu ei kuulu lasimestarin silliin, mutta kasvisversiossa savutofu antaa mukavan aromin.

300 g savutofua

1 pieni porkkana

1 pieni punasipuli

3 cm:n pala inkivääriä

Liemi:

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

2 dl vettä

2 tl suolaa

10 maustepippuria

8 katajanmarjaa

3 laakerinlehteä

Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi.

Lado tofusiivut, porkkanat, sipulit ja inkiväärit 6 dl:n vetoiseen lasipurkkiin kerroksittain.

Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada liemi purkkiin muiden ainesten päälle. Anna maustua vähintään yön yli.

Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa reilun viikon.

Aiheeseen liittyvät artikkelit