Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokkosporkkala

Porkkala on noussut nopeasti joulupöydän suosikiksi. Se muistuttaa maultaan ja käyttötavoiltaan kylmäsavulohta. Aarteen porkkala maustetaan nokkosella.
Ihanat alkupalaleivät saat, kun levität saaristolaisleivälle tuorejuustoa, asettelet päälle nokkosporkkalaa, merilevä­kaviaaria, punasipulia ja tilliä.
Ihanat alkupalaleivät saat, kun levität saaristolaisleivälle tuorejuustoa, asettelet päälle nokkosporkkalaa, merilevä­kaviaaria, punasipulia ja tilliä. Kuva: Elina Lampela

4 isoa porkkanaa

2 l vettä

2 rkl suolaa

Marinadi:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl kuivattua nokkosta

2 tl nestemäistä savuaromia

1 tl suolaa

1 tl omenaviinietikkaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl rypsiöljyä

Kuori porkkanat. Mittaa kattilaan vesi ja suola. Keitä porkkanoita noin 20 minuuttia suolatussa vedessä. Porkkanat saavat jäädä napakoiksi, joten älä keitä niitä liian kauan.

Anna porkkanoiden jäähtyä ja suikaloi ne pitkittäin juustohöylällä tai mandoliinilla. Sekoita marinadin ainekset lasipurkissa tai kannellisessa rasiassa. Lisää porkkanasuikaleet marinadiin, sulje purkin kansi ja heiluttele niin että marinadi leviää.

Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa suljetussa rasiassa 1–2 vrk. Tarjoile porkkala kylmäsavulohen tapaan esimerkiksi saaristolaisleivän päällä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki! Nestemäinen savuaromi on pienessä pullossa myytävää kastiketta. Esim. kotimaista Poppamies-savu­aromikastiketta saa ruokakaupoista.