Sinappimunakoiso

Ruokaohjeet 15.12.2021

Marinoitua munakoisoa voi tarjota samaan tapaan kuin silliä.


Elina Lampela
Sinappimunakoiso on joulupöydän uusi tulokas. Marinoidut munakoisosiivut maistuvat muiden jouluruokien kanssa. Kokeile myös saaristolaisleivän päällä!

2 munakoisoa

loraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Kastike:

4 rkl majoneesia

2 rkl ruokakermaa

1 rkl dijoninsinappia

1 tl omenaviinietikkaa

1 tl sokeria tai siirappia

0,5 tl mustapippuria

1 rkl kuivattua villiyrttiä, kuten nokkosta tai vuohenputkea

Halkaise munakoisot pituussuunnassa kahtia. Tee leikkuupintoihin ristikkomaiset viillot. Hiero pintoihin oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda munakoisoja uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Riivi munakoisojen sisus suikaleiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Sekoita niin, että kastike peittää kaikki munakoisoviipaleet. Peitä astia ja anna sinappimunakoison maustua jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.

Vinkki! Voit valmistaa sinappimunakoison täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita ja valitse kananmunaton majoneesi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit