Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perinteinen madekeitto

Perinteinen madekeitto kuuluu sydäntalven ruokalistalle.
Made käy pyydyksiin parhaiten helmikuun alkupuolella.
Made käy pyydyksiin parhaiten helmikuun alkupuolella. Kuva: Sari Tammikari

(neljä annosta)

noin 1,5 kg:n made

2 tl suolaa

8–10 maustepippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

noin 4 dl vettä

10 perunaa

1 pieni sipuli

3–4 dl täysmaitoa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

tilliä (tuoretta, pakastettua tai kuivattua)

Tarjoiluun:

1–2 rkl voita

Leikkaa nyljetty ja perattu made suupaloiksi. Nosta madepalat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että kala juuri ja juuri peittyy. Lisää suola ja maustepippurit. Kiehauta. Nosta kypsät madepalat kattilasta sivuun reikäkauhalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja paloittele perunat ja silppua sipuli. Nosta perunat ja sipulisilppu liemeen, jossa kiehautit kalat, ja keitä perunat lähes kypsiksi.

Ruodi jäähtyneet madepalat ja laita ne keittoon, samoin silputtu tilli ja maito. Kiehauta. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua nokare voita ja anna sen sulaa.