Perinteinen madekeitto
Perinteinen madekeitto kuuluu sydäntalven ruokalistalle.
(neljä annosta)
noin 1,5 kg:n made
2 tl suolaa
8–10 maustepippuria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
noin 4 dl vettä
10 perunaa
1 pieni sipuli
3–4 dl täysmaitoa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
tilliä (tuoretta, pakastettua tai kuivattua)
Tarjoiluun:
1–2 rkl voita
Leikkaa nyljetty ja perattu made suupaloiksi. Nosta madepalat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että kala juuri ja juuri peittyy. Lisää suola ja maustepippurit. Kiehauta. Nosta kypsät madepalat kattilasta sivuun reikäkauhalla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja paloittele perunat ja silppua sipuli. Nosta perunat ja sipulisilppu liemeen, jossa kiehautit kalat, ja keitä perunat lähes kypsiksi.
Ruodi jäähtyneet madepalat ja laita ne keittoon, samoin silputtu tilli ja maito. Kiehauta. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua nokare voita ja anna sen sulaa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha