Lempeä porkkanakeitto
(6 alkukeittoannosta)
600 g porkkanoita
1 punasipuli
2 rkl voita
6 dl vettä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl muskottipähkinää
puolen appelsiinin mehu
1 rkl omenaviinietikkaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
Koristeluun:
tuoreita yrttejä
Pese ja kuori porkkanat ja viipaloi ne parin sentin paloiksi. Kuori ja silppua punasipuli.
Kuullota sipulisilppu voissa kattilassa ja lisää porkkanapalat, hämmentele hetki. Kaada kattilaan vesi ja keitä puolisen tuntia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta se suolalla, valkopippurilla, muskottipähkinäjauheella, appelsiinimehulla ja viinietikalla. Kuumenna ja hämmennä joukkoon yrteillä maustettu tuorejuusto nokareina. Tarkista maku ja annostele kulhoihin. Koristele yrteillä ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Vinkki! Keitto on mieto ja makeahko. Halutessasi voit maustaa sen esimerkiksi 1 rkl:lla inkivääri- tai chilisilppua tai parilla valkosipulinkynnellä. Kuullota mauste voissa punasipulisilpun kanssa ja valmista keitto muuten perusohjeen mukaan.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun