Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lempeä porkkanakeitto

Pääsiäismenyyn alkuruokana maistuu makeahko porkkanakeitto.
Porkkanakeiton voi halutessaan maustaa inkiväärillä tai chilillä.
Porkkanakeiton voi halutessaan maustaa inkiväärillä tai chilillä. Kuva: Mari Ikonen / VL-arkisto

(6 alkukeittoannosta)

600 g porkkanoita

1 punasipuli

2 rkl voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

6 dl vettä

½ tl suolaa

½ tl valkopippuria

½ tl muskottipähkinää

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

puolen appelsiinin mehu

1 rkl omenaviinietikkaa

100 g ruohosipulituorejuustoa

Koristeluun:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

tuoreita yrttejä

Pese ja kuori porkkanat ja viipaloi ne parin sentin paloiksi. Kuori ja silppua punasipuli.

Kuullota sipulisilppu voissa kattilassa ja lisää porkkanapalat, hämmentele hetki. Kaada kattilaan vesi ja keitä puolisen tuntia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta se suolalla, valkopippurilla, muskottipähkinäjauheella, appelsiinimehulla ja viinietikalla. Kuumenna ja hämmennä joukkoon yrteillä maustettu tuorejuusto nokareina. Tarkista maku ja annostele kulhoihin. Koristele yrteillä ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki! Keitto on mieto ja makeahko. Halutessasi voit maustaa sen esimerkiksi 1 rkl:lla inkivääri- tai chilisilppua tai parilla valkosipulinkynnellä. Kuullota mauste voissa punasipulisilpun kanssa ja valmista keitto muuten perusohjeen mukaan.