Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Männynneulasmehu, mäntysiirappi ja mäntysnapsi

Männynneulasista voi valmistaa mehua, siirappia ja snapsia myös talvella. Keväällä kannattaa hyödyntää männynkerkät.
Mäntyä kannattaa kokeilla metsäisenä mausteena.
Mäntyä kannattaa kokeilla metsäisenä mausteena. Kuva: Sari Tammikari / VL-arkisto

Männynneulasmehu

noin 2 l männynneulasia oksineen

7 l vettä

(2 tl sitruunahappoa)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita neulaset ja vesi kattilaan, keitä tunnin verran ja siivilöi. Halutessasi voit lisätä hieman sitruunahappoa. Juoma säilyy suljetussa ämpärissä viileässä noin kuukauden.

Helppo mäntysiirappi

1 dl männynneulasia tai -kerkkiä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl hunajaa

Sekoita neulaset hunajan kanssa. Anna tekeytyä lasipurkissa viileässä pari viikkoa ennen käyttöä. Kääntele, sekoita tai ravistele purkkia päivittäin.

Mäntysnapsi

100 g hienoksi hakattuja, kuivia männynneulasia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

5 dl alkoholia

Laita neulaset tiiviskantiseen purkkiin, pidä purkkia pimeässä. Ravista purkkia päivittäin kahden viikon ajan.

Vinkki! Männyn hartsit liukenevat paremmin väkeviin alkoholeihin, joten käytä vähintään 32-prosenttista viinaa.