Männynneulasmehu, mäntysiirappi ja mäntysnapsi

Ruokaohjeet 16.02.2018

Männynneulasista voi valmistaa mehua, siirappia ja snapsia myös talvella. Keväällä kannattaa hyödyntää männynkerkät.


Sari Tammikari / VL-arkisto
Mäntyä kannattaa kokeilla metsäisenä mausteena.

Männynneulasmehu

noin 2 l männynneulasia oksineen
7 l vettä
(2 tl sitruunahappoa)

Laita neulaset ja vesi kattilaan, keitä tunnin verran ja siivilöi. Halutessasi voit lisätä hieman sitruunahappoa. Juoma säilyy suljetussa ämpärissä viileässä noin kuukauden.

 

Helppo mäntysiirappi

1 dl männynneulasia tai -kerkkiä
2 dl hunajaa

Sekoita neulaset hunajan kanssa. Anna tekeytyä lasipurkissa viileässä pari viikkoa ennen käyttöä. Kääntele, sekoita tai ravistele purkkia päivittäin.

 

Mäntysnapsi

100 g hienoksi hakattuja, kuivia männynneulasia
5 dl alkoholia

Laita neulaset tiiviskantiseen purkkiin, pidä purkkia pimeässä. Ravista purkkia päivittäin kahden viikon ajan.

Vinkki! Männyn hartsit liukenevat paremmin väkeviin alkoholeihin, joten käytä vähintään 32-prosenttista viinaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit