Juusto-papu-grillikasvissalaatti

Ruokaohjeet 11.04.2018

Yrttinen salaatti on raikas lisuke grilliruualle.


Aino Saarikivi
Ruokaisa lisukesalaatti saa lisämakua sesongin villiyrteistä.

2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 kesäkurpitsa
1 paprika
100 g retiisejä
100 g halloumijuustoa
nippu lipstikkaa
nippu basilikaa
kourallinen villiä ruoho- tai karhunlaukkaa, ketunleipää tai suolaheinää
1 sitruunan mehu
100 g keitettyjä valkoisia papuja (esim. GoGreen)
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä


Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. 

Huuhtele kasvikset. Viipaloi kesäkurpitsat ja retiisit ja paloittele paprikat reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kesäkurpitsaviipaleet ja paprikapalat kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumalla grillillä. Viipaloi tai paloittele myös halloumijuusto ja grillaa palat kevyesti. 

Hienonna yrtit ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen jäähtyneet ohrasuurimot, pavut, retiisiviipaleet, hieman jäähtyneet grillikasvikset, silputut yrtit, sitruunamehu ja öljy. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Sekoita myös grillatut halloumipalat varovasti joukkoon. 

Tarjoa salaatti täytetyn porsaanfileen lisukkeena.

Vinkki! Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten ota se huomioon, kun maustat salaattia suolalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit