Siankärsämösinappi, -graavilohi ja -tsatsiki
Siankärsämösinappi
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa
2 rkl maustekurkkujen lientä
3 rkl hunajaa
1 dl olutta tai kermaa
2 kourallista hienonnettua, tuoretta siankärsämöä
Laita aineet kattilaan, sekoita koko ajan, kiehauta ja anna sitten vetäytyä tovi. Laita sinappi tiiviskantisiin purkkeihin.
Graavilohi
800 g–1 kg merilohta
1 dl siankärsämön kukkia ja lehtiä
3 rkl karkeaa, hyvälaatuista merisuolaa, kuten heinäsuolaa
(1 rkl raakaruokosokeria)
Aseta lohipala vuokaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele mausteet sen pinnalle. Peitä vuoka ja anna lohen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa lohipala ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.
Siankärsämötsatsiki
puolikas tuorekurkku
250 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl tuoretta tai 2 rkl kuivattua siankärsämöä hienonnettuna
suolaa maun mukaan
ripaus kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua
1 rkl oliiviöljyä
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään valumaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä hetki ja pusertele irtoava neste pois. Siirrä kurkkuraaste kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja siankärsämö. Mausta mintulla ja ripauksella suolaa. Kaada ennen tarjoilua pinnalle tilkka oliiviöljyä.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan