Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Siankärsämösinappi, -graavilohi ja -tsatsiki

Siankärsämö sopii ruokiin tillin tai muiden ruukkuyrttien tilalle. Kokeile maustaa sinappi, graavilohi ja tsatsiki siankärsämöllä.
Siankärsämöä ei tarvita ruuan mausteeksi suuria määriä.
Siankärsämöä ei tarvita ruuan mausteeksi suuria määriä. Kuva: Markku Vuorikari / VL-arkisto

Siankärsämösinappi

2 dl sinappijauhetta

2 dl sokeria

2 kananmunaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl kermaa

2 rkl maustekurkkujen lientä

3 rkl hunajaa

1 dl olutta tai kermaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 kourallista hienonnettua, tuoretta siankärsämöä

Laita aineet kattilaan, sekoita koko ajan, kiehauta ja anna sitten vetäytyä tovi. Laita sinappi tiiviskantisiin purkkeihin.

Graavilohi

800 g–1 kg merilohta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl siankärsämön kukkia ja lehtiä

3 rkl karkeaa, hyvälaatuista merisuolaa, kuten heinäsuolaa

(1 rkl raakaruokosokeria)

Aseta lohipala vuokaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele mausteet sen pinnalle. Peitä vuoka ja anna lohen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa lohipala ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siankärsämötsatsiki

puolikas tuorekurkku

250 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 dl tuoretta tai 2 rkl kuivattua siankärsämöä hienonnettuna

suolaa maun mukaan

ripaus kuivattua minttua tai muutama oksa tuoretta minttua

1 rkl oliiviöljyä

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään valumaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä hetki ja pusertele irtoava neste pois. Siirrä kurkkuraaste kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja siankärsämö. Mausta mintulla ja ripauksella suolaa. Kaada ennen tarjoilua pinnalle tilkka oliiviöljyä.