Helppo kuusenkerkkähillo

Ruokaohjeet 08.05.2018

Keitetyistä kuusenkerkistä syntyy helppo hillo. Lopusta liemestä voi keittää sokerin kanssa siirappia.


Sari Tammikari
Kuusenkerkkähillo sopii sekä makean että suolaisen ruoan kanssa.

1,5 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
500 g hillosokeria


Liota kuusenkerkkiä väljässä, puhtaassa vedessä yön yli. Nosta kuusenkerkät kattilaan ja kaada päälle vesi. Kiehauta ja peitä kannella. Keitä kerkkiä miedolla lämmöllä kaksi tuntia. Anna jäähtyä ja siivilöi liemi. Ota talteen 3–4 dl lientä hillon keittoon.

Nosta kuusenkerkät kattilaan, lisää 3–4 dl kerkkälientä ja hillosokeri, ja kiehauta ainekset. Keitä vielä 10–15 minuuttia niin että hillo poreilee.

Kaada kuusenkerkkähillo pestyihin, kuumennettuihin hillopurkkeihin, sulje kannella ja säilytä viileässä.

Jos haluat hillosta marjahillomaisen paksua, hauduta kerkkiä vielä vähintään tunti liemessä (4 dl) kannen alla, lisää vasta sitten hillosokeri ja keitä 15 minuuttia.
 

Vinkki! Valmista lopusta liemestä kuusenkerkkäsiirappia.

Kuusenkerkkäsiirappi


noin 1,2 l valmiiksi keitettyä kuusenkerkkälientä
1 kg sokeria

Kaada kuusenkerkkäliemi puhtaaseen kattilaan ja lisää sokeri. Keitä hiljalleen ilman kantta pari tuntia, kunnes liemi on siirappimaista. Vahdi kattilaa koko ajan, sillä sokeriliemi kuohahtaa ja kärähtää helposti.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit