Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mustikka-timjamijäätelöä ja maustettua marenkia

Mustikka-timjamijäätelö valmistetaan ilman jäätelökonetta. Herkullisimman lopputuloksen saat tuoreista mustikoista.
Jäätelön seurana maistuvat kauden marjat ja suussasulavat marenkilastut.
Jäätelön seurana maistuvat kauden marjat ja suussasulavat marenkilastut. Kuva: Aino Saarikivi

Mustikka-timjamijäätelö

(4–6 annosta)

100 g mustikkasosetta

2,5 dl kermaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2,5 dl maitoa

5 timjaminoksaa

5 munankeltuaista

1,5 dl taloussokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita mustikkasose, kerma, maito ja timjaminoksat kattilaan ja kiehauta seos. Anna jäähtyä hieman ja siivilöi timjamin­oksat pois.

Laita toiseen, pieneen kattilaan vettä kiehumaan vesihaudetta varten.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti yhteen metallikulhossa, joka on suurempi kuin vesihaudekattila. Lisää mustikka­kermaseos ohuena nauhana keltuaisten ja sokerin joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen.

Aseta metallikulho vesihauteen päälle siten, ettei kulhon pohja osu veteen. Kypsennä jäätelömassa vesihauteen päällä 82 asteeseen koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Käytä apuna digitaalista paistomittaria. Jos et omista sellaista, kypsennä seosta, kunnes vaahto häviää pinnalta ja seos hieman sakenee.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada seos pakastimeesi mahtuvaan kulhoon ja anna jäähtyä. Laita kulho pakastimeen. Sekoita massaa vispilällä puolen tunnin välein, kunnes jäätelömäinen rakenne alkaa muodostua.

Tarjoa mustikkajäätelö kauden marjojen ja maustetun marengin kera.

Maustettu marenki

2 munanvalkuaista

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl taloussokeria

ripaus sitruunankuorta

hieman timjaminkukintoja

Vatkaa puhtaassa, kuivassa kulhossa sähkövatkaimen pienimmällä teholla munanvalkuaiset ja kolmasosa sokerista kevyeksi vaahdoksi.

Lisää loppu sokeri ja mausteet ja vatkaa sitten täydellä teholla kovaksi vaahdoksi.

Levitä marenkimassa leivinpaperin päälle uuni­pellille ja anna levyn kuivua 100-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä.

Lohko marengista paloja ja tarjoa jäätelöannosten kanssa.

Vinkki! Huolehdi siitä, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään keltuaista, muuten marenki ei vaahtoudu.

Lue myös: Näillä vinkeillä teet parasta kotijäätelöä