Flunssantorjuntajuoma variksenmarjasta
Kuumennettu juoma on hyvä ensiapu vilustumisen yllättäessä. Muutoin mehu sopii vitamiinijuomaksi.
6 l variksenmarjoja
1,5 l vettä
2 tl viinihappoa
sokeria tai hunajaa maun mukaan
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Survo puhtaat marjat tai jauha ne teholeikkurilla soseeksi. Kaada kiehuvan kuuma vesi marjasurvoksen joukkoon. Anna mehustua seuraavaan päivään astiassaan.
Siivilöi marjat puhtaaseen astiaan kaksinkertaisen sideharson tai kookkaan, tiuhan siivilän läpi. Lisää mehuun viinihappo ja halutessasi sokeria tai hunajaa maun vuoksi. Jätä mehu peitettynä käymään viideksi vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Siivilöi mehu uudestaan ja pullota se kuumennettuihin pulloihin. Säilytä viileässä.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla