Flunssantorjuntajuoma variksenmarjasta

Ruokaohjeet 03.08.2018

Kuumennettu juoma on hyvä ensiapu vilustumisen yllättäessä. Muutoin mehu sopii vitamiinijuomaksi.


Maarit Cederberg
Variksenmarjan paras keruuaika on elo-syyskuulla.

6 l variksenmarjoja
1,5 l vettä
2 tl viinihappoa
sokeria tai hunajaa maun mukaan


Survo puhtaat marjat tai jauha ne teholeikkurilla soseeksi. Kaada kiehuvan kuuma vesi marjasurvoksen joukkoon. Anna mehustua seuraavaan päivään astiassaan.

Siivilöi marjat puhtaaseen astiaan kaksinkertaisen sideharson tai kookkaan, tiuhan siivilän läpi. Lisää mehuun viinihappo ja halutessasi sokeria tai hunajaa maun vuoksi. Jätä mehu peitettynä käymään viideksi vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Siivilöi mehu uudestaan ja pullota se kuumennettuihin pulloihin. Säilytä viileässä.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit