Leivitettyä haukea ja piparjuurikastiketta

Ruokaohjeet 15.08.2018

Huolellisesti fileoitu hauki on herkullista pikaruokaa.


Mari Ikonen
Piparjuurihauki on perinteinen kalaruoka. Tämä on sen helppo pikaruokaversio.

(4 annosta)

2 ruodotonta haukifileetä
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa

Paistamiseen:

50 g voita

Kastike:

150 g ranskankermaa tai kermaviiliä
3–4 tl piparjuuritahnaa
1 tl sokeria
2 tl sinappia
nippu tuoretta tilliä

Tee ensin kastike: Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla, sokerilla, sinapilla ja silputulla tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään vartin.

Laita ruisjauhot syvälle lautaselle ja mausta ne suolalla. Paloittele haukifileet isoiksi suupaloiksi ja kierittele palat yksitellen jauhoissa.

Paista kalapalat paistinpannulla voissa kullanruskeiksi ja tarjoa piparjuurikastikkeen ja esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit