Helpot kaura-jauhosavikkapihvit

Ruokaohjeet 17.08.2018

Pihveihin voi käyttää tuoreita tai kuivattuja jauhosavikan lehtiä.


Maarit Cederberg / VL-arkisto
Jauhosavikka kannattaa ryöpätä ennen käyttöä.

5 dl tuoreita tai 1,5 dl kuivattuja jauhosavikan lehtiä
5 dl kaurahiutaleita
6 dl vettä
1 sipuli
suolaa
mausteita maun mukaan
ruis- tai korppujauhoja
voita

Jos käytät kuivattuja lehtiä, kiehauta vesi ja kaada se astiaan murskattujen lehtien päälle. Lisää kaurahiutaleet. Jos käytät tuoreita lehtiä, ryöppää niitä runsaassa vedessä 10 sekuntia, valuta, silppua ja sekoita vedessä turvotettujen kaurahiutaleiden kanssa.

Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää massaan sipuli sekä suolaa ja muita mausteita makusi mukaan. Muotoile massasta pihvejä ja leivitä ne ruis- tai korppujauhoissa ja paista runsaassa voissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit