Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nopeat savikkarieskaset

Savikkarieskasiin käytetään jauhosavikan siemeniä.
Jauhosavikan siemeniä voi käyttää kvinoan tavoin.
Jauhosavikan siemeniä voi käyttää kvinoan tavoin. Kuva: Maarit Cederberg / VL-arkisto

6 dl speltti- ja/tai täysjyvävehnäjauhoja

2,5 dl piimää

1 tl suolaa

1 tl soodaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(0,5 dl hunajaa)

1 tl anista

2–4 rkl kylmässä ja kuumassa huuhdeltuja jauhosavikan siemeniä

Sekoita kaikki aineet ja tee löysä taikina. Levitä uunipellille noin sentin paksuisia ja halkaisijaltaan 10–15-senttisiä leipäsiä. Paista uunissa 250 asteessa, kunnes leivät ovat kullanruskeita. Tarjoile rieskaset kuumina.