Herkkutattivaahto

Ruokaohjeet 29.08.2018

Alkusyksyn tuoreista herkkutateista pyöräytetty vaahto maistuu paahdetun ruisleivän päällä tai perunoiden kanssa.


Sari Tammikari
Herkkutattivaahto nautitaan rapeiden ruisleipäviipaleiden päällä.

150 g herkkutattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
ripaus timjamia
1 rkl soijakastiketta
½ tl mustapippuria
1 purkki smetanaa


Paistamiseen:
voita

Koristeluun:
yrttejä
paistettuja tattipaloja


Puhdista ja paloittele herkkutatti. Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynsi paloiksi. Kuumenna pannulla herkkutattipaloja, kunnes niistä ei enää irtoa paljon nestettä. Lisää voi, sipuli ja timjami. Kuullota, kunnes sipulit pehmenevät. Jäähdytä.

Soseuta sieni-sipuliseos sauva- tai tehosekoittimella ja lisää massaan soijakastike, mustapippuri ja smetana. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. 

Levitä herkkutattivaahtoa ohuille, rapeiksi paahdetuille ruisleipäviipaleille. Koristele yrteillä ja herkkutattipaloilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit