Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Herkkutattivaahto

Alkusyksyn tuoreista herkkutateista pyöräytetty vaahto maistuu paahdetun ruisleivän päällä tai perunoiden kanssa.
Herkkutattivaahto nautitaan rapeiden ruisleipäviipaleiden päällä.
Herkkutattivaahto nautitaan rapeiden ruisleipäviipaleiden päällä. Kuva: Sari Tammikari

150 g herkkutattia

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

ripaus timjamia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl soijakastiketta

½ tl mustapippuria

1 purkki smetanaa

Paistamiseen:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

voita

Koristeluun:

yrttejä

paistettuja tattipaloja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puhdista ja paloittele herkkutatti. Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynsi paloiksi. Kuumenna pannulla herkkutattipaloja, kunnes niistä ei enää irtoa paljon nestettä. Lisää voi, sipuli ja timjami. Kuullota, kunnes sipulit pehmenevät. Jäähdytä.

Soseuta sieni-sipuliseos sauva- tai tehosekoittimella ja lisää massaan soijakastike, mustapippuri ja smetana. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Levitä herkkutattivaahtoa ohuille, rapeiksi paahdetuille ruisleipäviipaleille. Koristele yrteillä ja herkkutattipaloilla.