Kotitekoinen gini

Ruokaohjeet 02.11.2018

Katajanmarjat antavat ginille sen tunnusomaisen maun.


Kari Salonen / VL-arkisto
Kotitekoisen ginin annetaan maustua 36 tuntia.

5 dl maustamatonta kirkasta viinaa
2 rkl vihreitä katajanmarjoja
0,5 tl korianterinsiemeniä
1 tl kamomillaa tai kuivattuja koivunsilmuja tai -lehtiä
1 tl kuivattua siankärsämöä
2 kokonaista kardemummaa
1 laakerinlehti
4 maustepippuria
1 rkl kuminaa
2 rkl raastettua sitruunan, appelsiinin tai greipin kuorta

Rouhi katajanmarjat ja laita rouhe tiiviskantiseen lasipurkkiin tai -pulloon. Lisää seuraavana päivänä muut aineet ja ravista hyvin. Anna juoman maustua 36 tuntia. Maista. Jos maku on liian mieto, anna juoman vielä tekeytyä. Kun maku on kyllin vahva, siivilöi juoma puhtaaseen lasipulloon.

Aiheeseen liittyvät artikkelit