Katajanmarjaperunat
Perunavuoka maustetaan katajanmarjoilla, mustapippurilla ja valkosipulilla.
2 kg perunaa
2 rkl voita
5 valkosipulinkynttä
1,5 tl suolaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 tl rouhittua mustapippuria
2–3 tl murskattuja katajanmarjoja
5 dl kermaa
(juustoraastetta)
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja viipaloi perunat ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Voitele laakea uunivuoka. Lado perunat ja valkosipulisiivut kerroksittain vuokaan ja ripottele mausteet kerrosten väliin ja pinnalle. Valele kerma perunoiden päälle ja lisää halutessasi juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Jätä vuoka uunin jälkilämpöön ja anna ruoan vielä vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla