Katajanmarjaperunat

Ruokaohjeet 02.11.2018

Perunavuoka maustetaan katajanmarjoilla, mustapippurilla ja valkosipulilla.


Markku Vuorikari / VL-arkisto
Katajanmarjat sopivat hyvin perunan mausteeksi.

2 kg perunaa
2 rkl voita
5 valkosipulinkynttä
1,5 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2–3 tl murskattuja katajanmarjoja
5 dl kermaa
(juustoraastetta)

Kuori ja viipaloi perunat ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Voitele laakea uunivuoka. Lado perunat ja valkosipulisiivut kerroksittain vuokaan ja ripottele mausteet kerrosten väliin ja pinnalle. Valele kerma perunoiden päälle ja lisää halutessasi juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Jätä vuoka uunin jälkilämpöön ja anna ruoan vielä vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit