Tyrnikerrosmaljat
(6 annosta)
Tyrnikiisseli:
1,5 dl omenamehua
1,5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
1,5 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja
3 dl tyrnimarjoja
Tattari-kaurarouhe:
2 dl kokonaisia tattarisuurimoita
2 dl isoja kaurahiutaleita
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
Tarjoiluun:
1 purkki (2 dl) kauravispiä
Valmista ensin tattari-kaurarouhe: Liota tattarisuurimoita noin tunti. Valuta ne hyvin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki aineet huolella yhteen. Levitä seos tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paista noin 40 minuuttia. Muista sekoitella paiston puolessavälissä, jotta rouhe paistuu tasaisesti eikä pala reunoilta.
Valmista kiisseli: Mittaa kaikki aineet kylminä kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmis, kun se on kerran kiehahtanut. Siirrä jäähtymään.
Vaahdota kauravispi.
Kun kiisseli ja rouhe ovat jäähtyneet, kaada annosmaljoihin ensin pohjalle kiisseliä, seuraavaksi tattari-kaurarouhetta ja lopuksi päälle vaahdotettua kauravispiä. Koristele tuoreilla tyrnimarjoilla.
Vinkki! Voit tehdä kiisselin myös muista tuoreista tai pakastetuista marjoista.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuusto nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu