Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tyrnikerrosmaljat

Tyrnijälkiruoka on samaan aikaan pehmeä ja rouskuva. Kookosmaito pehmentää tyrnimarjan kirpeyttä.
Kokoa jälkiruoka läpinäkyviin laseihin ja koristele tuoreilla tyrneillä.
Kokoa jälkiruoka läpinäkyviin laseihin ja koristele tuoreilla tyrneillä. Kuva: Elina Lampela

(6 annosta)

Tyrnikiisseli:

1,5 dl omenamehua

1,5 dl vettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl kookosmaitoa

1,5 dl sokeria

2,5 rkl perunajauhoja

3 dl tyrnimarjoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tattari-kaurarouhe:

2 dl kokonaisia tattarisuurimoita

2 dl isoja kaurahiutaleita

0,5 dl rypsiöljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 dl vaahterasiirappia

1 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

Tarjoiluun:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 purkki (2 dl) kauravispiä

Valmista ensin tattari-kaurarouhe: Liota tattarisuurimoita noin tunti. Valuta ne hyvin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki aineet huolella yhteen. Levitä seos tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paista noin 40 minuuttia. Muista sekoitella paiston puolessavälissä, jotta rouhe paistuu tasaisesti eikä pala reunoilta.

Valmista kiisseli: Mittaa kaikki aineet kylminä kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmis, kun se on kerran kiehahtanut. Siirrä jäähtymään.

Vaahdota kauravispi.

Kun kiisseli ja rouhe ovat jäähtyneet, kaada annosmaljoihin ensin pohjalle kiisseliä, seuraavaksi tattari-kaurarouhetta ja lopuksi päälle vaahdotettua kauravispiä. Koristele tuoreilla tyrnimarjoilla.

Vinkki! Voit tehdä kiisselin myös muista tuoreista tai pakastetuista marjoista.