Tyrnikerrosmaljat

Ruokaohjeet 09.01.2019

Tyrnijälkiruoka on samaan aikaan pehmeä ja rouskuva. Kookosmaito pehmentää tyrnimarjan kirpeyttä.


Elina Lampela
Kokoa jälkiruoka läpinäkyviin laseihin ja koristele tuoreilla tyrneillä.

(6 annosta)

Tyrnikiisseli:

1,5 dl omenamehua
1,5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
1,5 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja
3 dl tyrnimarjoja


Tattari-kaurarouhe:

2 dl kokonaisia tattarisuurimoita
2 dl isoja kaurahiutaleita
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa


Tarjoiluun:

1 purkki (2 dl) kauravispiä


Valmista ensin tattari-kaurarouhe: Liota tattarisuurimoita noin tunti. Valuta ne hyvin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki aineet huolella yhteen. Levitä seos tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paista noin 40 minuuttia. Muista sekoitella paiston puolessavälissä, jotta rouhe paistuu tasaisesti eikä pala reunoilta.

Valmista kiisseli: Mittaa kaikki aineet kylminä kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmis, kun se on kerran kiehahtanut. Siirrä jäähtymään.

Vaahdota kauravispi.

Kun kiisseli ja rouhe ovat jäähtyneet, kaada annosmaljoihin ensin pohjalle kiisseliä, seuraavaksi tattari-kaurarouhetta ja lopuksi päälle vaahdotettua kauravispiä. Koristele tuoreilla tyrnimarjoilla.


Vinkki! Voit tehdä kiisselin myös muista tuoreista tai pakastetuista marjoista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit