Madeseljanka
(2 annosta)
400 g nyljettyä madetta
2 rkl sitruunamehua
8 dl vähäsuolaista kalalientä
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 rkl öljyä
1 tl valkosipulijauhetta
2 dl tomaattimurskaa
1 pieni suolakurkku
1–2 tl kapriksia
1 dl oliiveja
Lisukkeeksi:
smetanaa
Leikkaa made paloiksi ja mausta palat sitruunamehulla. Laita madepalat kattilaan kalaliemeen ja kuumenna liemi hitaasti kiehuvaksi.
Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä. Lisää valkosipulijauhe ja tomaattimurska ja kiehauta. Hauduta 5–7 minuuttia kannen alla.
Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja lisää kattilaan, samoin kaprikset ja oliivit.
Siivilöi kypsät madepalat kalaliemestä ja poista niistä ruodot. Kaada kalaliemi kasvisten päälle kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää mukaan madepalat. Keiton makua syventää nokare smetanaa.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuusto nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu