Madeseljanka

Ruokaohjeet 12.02.2019

Kansallisena kalakeittopäivänä nautitaan madeseljankaa.


Johanna Kokkola
Talven pilkkimade sopii hyvin täyteläisen makuiseen seljankaan.

(2 annosta)

400 g nyljettyä madetta
2 rkl sitruunamehua
8 dl vähäsuolaista kalalientä
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 rkl öljyä
1 tl valkosipulijauhetta
2 dl tomaattimurskaa
1 pieni suolakurkku
1–2 tl kapriksia
1 dl oliiveja


Lisukkeeksi:

smetanaa


Leikkaa made paloiksi ja mausta palat sitruunamehulla. Laita madepalat kattilaan kalaliemeen ja kuumenna liemi hitaasti kiehuvaksi.

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä. Lisää valkosipulijauhe ja tomaattimurska ja kiehauta. Hauduta 5–7 minuuttia kannen alla.

Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja lisää kattilaan, samoin kaprikset ja oliivit.

Siivilöi kypsät madepalat kalaliemestä ja poista niistä ruodot. Kaada kalaliemi kasvisten päälle kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää mukaan madepalat. Keiton makua syventää nokare smetanaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit