Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mausteinen sienihillo

Sienihillo on ihana lisuke, jonka voi yhtä hyvin tehdä tuoreista kuin pakastetuistakin sienistä.
Mausteinen sienihillo sopii niin näkkärin päälle kuin lisukkeeksi eri ruuille.
Mausteinen sienihillo sopii niin näkkärin päälle kuin lisukkeeksi eri ruuille. Kuva: Elina Lampela

(noin puoli litraa)

2 dl vettä

1,5 dl balsamietikkaa

2 laakerinlehteä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

5 katajanmarjaa

5 maustepippuria

0,75 tl suolaa

5 dl pakastettuja suppilovahveroita (tai 2 litraa tuoreita)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3 salottisipulia

1,5 dl hillosokeria

Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Laita puhdistetut, pilkotut sienet ja kuoritut, silputut sipulit mukaan kiehumaan. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja säilö sienihillo puhtaisiin hillopurkkeihin.

Sienihillo maistuu esimerkiksi juuresnäkkärin ja mantelijuuston kanssa. Niiden ohjeet löydät Aarteesta 1/2019.