Mausteinen sienihillo

Ruokaohjeet 25.03.2019

Sienihillo on ihana lisuke, jonka voi yhtä hyvin tehdä tuoreista kuin pakastetuistakin sienistä.


Elina Lampela
Mausteinen sienihillo sopii niin näkkärin päälle kuin lisukkeeksi eri ruuille.

(noin puoli litraa)

2 dl vettä
1,5 dl balsamietikkaa
2 laakerinlehteä
5 katajanmarjaa
5 maustepippuria
0,75 tl suolaa
5 dl pakastettuja suppilovahveroita (tai 2 litraa tuoreita)
3 salottisipulia
1,5 dl hillosokeria

Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Laita puhdistetut, pilkotut sienet ja kuoritut, silputut sipulit mukaan kiehumaan. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja säilö sienihillo puhtaisiin hillopurkkeihin.

Sienihillo maistuu esimerkiksi juuresnäkkärin ja mantelijuuston kanssa. Niiden ohjeet löydät Aarteesta 1/2019.

Aiheeseen liittyvät artikkelit