Retkiruoka: Herne-nokkosohratto

Ruokaohjeet 05.04.2019

Herne-nokkosohratto on täyttävä kasvisruoka vaellukselle.


Aino Saarikivi
Kotimainen hernerouhe kypsyy yhtä nopeasti kuin täysjyväohra. Nokkonen antaa ruokaan lisäpotkua.

(2 annosta)

1 dl täysjyväohraa
1 dl hernerouhetta (Milletti)
1 dl kuivattua nokkosta
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikamaustetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
0,75 tl chilijauhetta

Lisäksi:

0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl cashewpähkinöitä


Mittaa kaikki ainekset tiiviiseen pussiin öljyä ja pähkinöitä lukuun ottamatta. Pakkaa öljy ja pähkinät erikseen. Retkikohteessa kaada pussin sisältö retkikeittimen kattilaan ja lisää 6 dl vettä. Keitä noin 8 minuuttia. Nauti ruoka pähkinöiden ja öljyn kera.

Vinkki! Hernerouheen sijasta voit kokeilla mustia belugalinssejä. Tällöin keittoaika on noin 25 minuuttia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit