Retkiruoka: Riisiä ja kuivalihaa
Kuivaliha ja kuivatut keittojuurekset ovat tämän ruuan pääraaka-aineet.
(2 annosta)
1,5 dl basmatiriisiä (keittoaika 10 min)
1 dl kuivattuja keittojuureksia
80 g kuivalihaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl timjamia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisäksi:
0,5 dl oliiviöljyä
Mittaa kaikki ainekset tiiviiseen pussiin öljyä lukuun ottamatta. Silppua kuivalihaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Retkikohteessa kaada pussin sisältö retkikeittimen kattilaan ja lisää 5 dl vettä. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Viimeistele ruoka lorauksella öljyä.
Osaston luetuimmat
- Keksittyjä ilmastologoja ja katteettomia lupauksia – kaurajuoman, maidon, kahvin ja koiranruoan mainonnassa haiskahtaa viherpesu
- Kurkku poikki ja hakkelukseksi ‒ ensi kesänä en toista virhettäni
- Aarre | Herkulliset tahnat ovat helppoja valmistaa ‒ mausta ne keväisillä villiyrteillä
- Tällä ohjeella teet hauesta erityisen maistuvaa
- Purkkikalaresepti, jolla onnistut varmasti – hyödynnä pikkukalat säilykkeeseen
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Mummon lihapullat