Voikukka-perunasalaatti

Ruokaohjeet 03.05.2019

Tähän perunasalaattiin voit käyttää+ voikukanlehtiä ja halutessasi myös voikukannuppuja.


Sari Tammikari / VL-arkisto
Voikukka on parhaimmillaan nuorena, huhtikuusta kesäkuulle.

5 keitettyä perunaa
1 sipuli
1 omena
5–15 voikukanlehteä
100 g fetajuustoa
1 punainen ja 1 vihreä paprika
(1 dl pieniä voikukannuppuja)

Kastike:
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl vettä
2 rkl öljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
0,5–1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
pippuria maun mukaan


Kuori keitetyt, jäähtyneet perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ja omena ohuiksi viipaleiksi. Hienonna voikukanlehdet. Paloittele paprikat ja fetajuusto. Keitä voikukannuppuja noin 5 minuuttia miedossa suolavedessä.

Laita kaikki ainekset kerroksittain kulhoon. Sekoita kastike ja kaada se salaatin päälle. Siirrä salaatti viileään maustumaan muutamaksi tunniksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit