Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Voikukka-perunasalaatti

Tähän perunasalaattiin voit käyttää+ voikukanlehtiä ja halutessasi myös voikukannuppuja.
Voikukka on parhaimmillaan nuorena, huhtikuusta kesäkuulle.
Voikukka on parhaimmillaan nuorena, huhtikuusta kesäkuulle. Kuva: Sari Tammikari / VL-arkisto

5 keitettyä perunaa

1 sipuli

1 omena

5–15 voikukanlehteä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

100 g fetajuustoa

1 punainen ja 1 vihreä paprika

(1 dl pieniä voikukannuppuja)

Kastike:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl vettä

2 rkl öljyä

1 murskattu valkosipulinkynsi

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5–1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

pippuria maun mukaan

Kuori keitetyt, jäähtyneet perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ja omena ohuiksi viipaleiksi. Hienonna voikukanlehdet. Paloittele paprikat ja fetajuusto. Keitä voikukannuppuja noin 5 minuuttia miedossa suolavedessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita kaikki ainekset kerroksittain kulhoon. Sekoita kastike ja kaada se salaatin päälle. Siirrä salaatti viileään maustumaan muutamaksi tunniksi.