Voikukannuppusäilyke

Ruokaohjeet 03.05.2019

Säilöttyjä voikukannuppuja voi käyttää kapristen tapaan.


Sari Tammikari / VL-arkisto
Voikukannuppuja voi säilömisen lisäksi myös esimerkiksi paistaa pannulla ja nauttia voin kera.

Suolaliemi:

5 dl voikukannuppuja
vettä, kunnes nuput peittyvät
2 tl merisuolaa

Mausteliemi:

1 iso punasipuli
2 dl omenaviinietikkaa
1,5 dl taloussokeria
0,5 dl muscovadosokeria
6 dl vettä
1 tl sinapinsiemeniä
5 neilikkaa
6 kokonaista mustapippuria


Kerää vielä kiinni olevat voikukannuput kuivalla, aurinkoisella säällä.

Kiehauta vesi ja lisää suola. Sekoita lusikalla, kunnes suola on liuennut kiehuvaan veteen. Kaada kiehuva suolavesi nuppujen päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kulho ja siirrä se kylmään pariksi vuorokaudeksi.

Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka, sipuli ja mausteet. Anna mausteliemen kiehua pari minuuttia. Kuori vaahto liemen pinnalta.

Kaada voikukannuput lävikköön ja anna niiden valua. Kaada nuput kattilaan vielä lämpimän mausteliemen sekaan ja sekoita, kunnes nuput alkavat vajota liemeen.

Kaada lämmin seos lasipurkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Anna säilykkeen tekeytyä viileässä vähintään kolme päivää, mielellään kaksi viikkoa. Se säilyy hyvin avaamattomana valolta suojattuna ja viileässä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit