Voikukannuppusäilyke
Suolaliemi:
5 dl voikukannuppuja
vettä, kunnes nuput peittyvät
2 tl merisuolaa
Mausteliemi:
1 iso punasipuli
2 dl omenaviinietikkaa
1,5 dl taloussokeria
0,5 dl muscovadosokeria
6 dl vettä
1 tl sinapinsiemeniä
5 neilikkaa
6 kokonaista mustapippuria
Kerää vielä kiinni olevat voikukannuput kuivalla, aurinkoisella säällä.
Kiehauta vesi ja lisää suola. Sekoita lusikalla, kunnes suola on liuennut kiehuvaan veteen. Kaada kiehuva suolavesi nuppujen päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kulho ja siirrä se kylmään pariksi vuorokaudeksi.
Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka, sipuli ja mausteet. Anna mausteliemen kiehua pari minuuttia. Kuori vaahto liemen pinnalta.
Kaada voikukannuput lävikköön ja anna niiden valua. Kaada nuput kattilaan vielä lämpimän mausteliemen sekaan ja sekoita, kunnes nuput alkavat vajota liemeen.
Kaada lämmin seos lasipurkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Anna säilykkeen tekeytyä viileässä vähintään kolme päivää, mielellään kaksi viikkoa. Se säilyy hyvin avaamattomana valolta suojattuna ja viileässä.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- MTK:n Viljanen haluaa pysäyttää ulkomaisen ruoan tuontivyöryn: ”Se lisää kotimaisen ruoan hintapainetta”