Voikukkasima
Voikukan terälehdet sopivat ihanasti simaan. Niitä voi käyttää myös salaateissa, salaatinkastikkeissa, munakkaissa ja leivonnaisissa.
2,5 l voikukankukkia
5 l vettä tai mahlaa
50 g fariinisokeria tai 0,5 dl siirappia
350 g sokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 luomusitruuna
0,5 tl kuivahiivaa
rusinoita
Erottele terälehdet kukkien vihreistä osista. Keitä 2 litraa vettä terälehtien kanssa noin 10 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota kannellinen ämpäri ja laita sokerit siihen, siivilöi liemi päälle. Lisää pesty, kuorittu ja viipaloitu sitruuna ja loput vedestä. Tarkista, että liemi on noin 40-asteista, ja ripottele hiiva pinnalle. Laita kansi ämpärin päälle ja jätä se raolleen. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Siivilöi juoma, pullota puhtaisiin pulloihin ja laita pullot kylmään. Lisää 3–6 rusinaa jokaiseen pulloon. Sima on valmista nautittavaksi, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha