Voikukkasima

Ruokaohjeet 03.05.2019

Voikukan terälehdet sopivat ihanasti simaan. Niitä voi käyttää myös salaateissa, salaatinkastikkeissa, munakkaissa ja leivonnaisissa.


Johannes Tervo / VL-arkisto
Vastapoimittujen voikukkien kannattaa antaa olla tunnin ajan varjossa, jotta pienet hyönteiset häipyvät.

2,5 l voikukankukkia
5 l vettä tai mahlaa
50 g fariinisokeria tai 0,5 dl siirappia
350 g sokeria
1 luomusitruuna
0,5 tl kuivahiivaa
rusinoita


Erottele terälehdet kukkien vihreistä osista. Keitä 2 litraa vettä terälehtien kanssa noin 10 minuuttia.

Ota kannellinen ämpäri ja laita sokerit siihen, siivilöi liemi päälle. Lisää pesty, kuorittu ja viipaloitu sitruuna ja loput vedestä. Tarkista, että liemi on noin 40-asteista, ja ripottele hiiva pinnalle. Laita kansi ämpärin päälle ja jätä se raolleen. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi juoma, pullota puhtaisiin pulloihin ja laita pullot kylmään. Lisää 3–6 rusinaa jokaiseen pulloon. Sima on valmista nautittavaksi, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit