Peltokanankaali-linssipata

Ruokaohjeet 17.05.2019

Peltokanankaalin maku on sinappinen ja sitruunainen.


Markku Vuorikari / VL-arkisto
Peltokanankaalin lehdet ja versot sopivat hyvin patoihin.

2 dl linssejä
2 dl peltokanankaalin lehtiä tai versoja
200 g sipulisilppua
2 rkl voita tai öljyä
1 rkl valkosipulimurskaa
0,5 l kasvislientä
3 dl lihalientä tai kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
mustapippuria ja suolaa maun mukaan
(vettä)
ranskankermaa tarjoiluun


Huuhtele linssit hyvin. Hienonna kanankaali. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulisilppua kattilassa voissa tai öljyssä, lisää valkosipuli ja muut ainekset.

Anna kiehua hiljalleen noin kolme tuntia. Lisää vettä, jos ruoasta tulee liian paksua.

Nauti linssipata ranskankermasilmän kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit