Ahomansikka-suklaakakku ja mansikanlehtikerma

Ruokaohjeet 20.06.2019

Leivo mansikat kakkutaikinaan ja tarjoile kakku raikkaan mansikanlehtikerman kanssa.


Maarit Cederberg / VL-arkisto
Hyödynnä ahomansikasta sekä marjat että lehdet.

3 munaa
3 dl raakaruokosokeria
175 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljajauhetta
1 dl ahomansikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon voisula. Siivilöi mukaan vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljajauhe, lisää lopuksi ahomansikat ja sekoita nopeasti.

Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

 

Mansikanlehtikerma

0,5 dl ahomansikan lehtiä
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
noin 2–3 rkl hunajaa

Hienonna mansikanlehdet esimerkiksi yrttisaksilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka ja mansikanlehtisilppu ja lisää hunajaa maun mukaan. Voit halutessasi korvata hunajan sokerilla. Tarjoa suklaakakun kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit