Ahomansikka-suklaakakku ja mansikanlehtikerma
Leivo mansikat kakkutaikinaan ja tarjoile kakku raikkaan mansikanlehtikerman kanssa.
3 munaa
3 dl raakaruokosokeria
175 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljajauhetta
1 dl ahomansikoita
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon voisula. Siivilöi mukaan vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljajauhe, lisää lopuksi ahomansikat ja sekoita nopeasti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.
Mansikanlehtikerma
0,5 dl ahomansikan lehtiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
noin 2–3 rkl hunajaa
Hienonna mansikanlehdet esimerkiksi yrttisaksilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka ja mansikanlehtisilppu ja lisää hunajaa maun mukaan. Voit halutessasi korvata hunajan sokerilla. Tarjoa suklaakakun kanssa.
Osaston luetuimmat
- Mitä, jos muoviin pakatun ruuan aika on ohi?
- Viikinkien voimajuomasta herrasväen huulille ja kaiken kansan keittiöihin – sima on kokenut vuosituhannen aikana melkoisen muodonmuutoksen
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- K-kaupoissa myydään liettualaista halpabroileria ruotsalaisella nimellä – Kesko: ”Myynti marginaalista”
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Grillikausi alkaa: Nämä lihat tirisevät suomalaisten mökeillä kesällä