Ruusumarmeladi
Ruusun terälehdistä syntyy aromikasta marmeladia.
20–30 ruusunkukan terälehdet
5 dl vettä
500 g sokeria
1 sitruunan tai 2 limetin raastettu kuori ja mehu
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä vesi ja sokeri sakeaksi ja lisää terälehdet (puhdista vain, jos olet kerännyt terälehdet maasta) ja sitruunamehu. Kiehauta seos ja laske lämpötila miedoimmalle mahdolliselle. Hauduta noin tunti, hämmennä usein hauduttamisen aikana. Tölkitä puhtaisiin lasipurkkeihin.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha