Postin lakko: Aarteen näköislehti on nyt maksutta kaikkien luettavissa. Näköislehteen pääset tästä.

Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta

Ruokaohjeet 13.08.2019

Kyyhkyn metsästys alkaa vuosittain 10. elokuuta. Kyyhkynrinta kypsyy nopeasti ja seuraksi sopii katajanmarjakastike.


Aino Saarikivi
Kyyhkynrinnan ja katajanmarjakastikkeen seurana voi tarjoilla vaikkapa metsäsieniä.

Paistettua kyyhkynrintaa

(4 annosta)

100 g voita
2 valkosipulinkynttä
5 timjaminoksaa
8 kyyhkynrintaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä


Keitä ensin katajanmarjakastike valmiiksi odottamaan (ohje alla).

Sulata voita pannulla, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu kevyesti. Murskaa valkosipulinkynnet ja laita murska pannuun timjaminoksien kanssa maustamaan paistovoita.

Paista maustetussa voissa kyyhkynrintoja 1–1,5 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri kyyhkynrinnatfolioon vetäytymään viideksi minuutiksi.

Tarjoa katajanmarjakastikkeen ja esimerkiksi kantarellirisoton kera.
 

Katajanmarjakastike

(4 annosta)

1 porkkana
1 sipuli
1 pieni palsternakka
puolikas pieni juuriselleri
1 dl tummaa balsamietikkaa
3 dl punaviiniä
1 l kanalientä
5 timjaminoksaa
5 katajanmarjaa
10 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa
(1–2 rkl Maizena-suurustetta)


Kuori ja paloittele juurekset. Paahda juureksiin väriä kuivassa kattilassa kevyesti sekoitellen noin 5 minuuttia.

Kaada balsamietikka kattilaan juuresten päälle ja lisää sitten punaviini. Keitä nestettä, kunnes siitä on jäljellä puolet.

Lisää kanaliemi ja mausteet. Keitä jälleen neste puoleen tilavuudestaan. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit