Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta

Kyyhkyn metsästys alkaa vuosittain 10. elokuuta. Kyyhkynrinta kypsyy nopeasti ja seuraksi sopii katajanmarjakastike.
Kyyhkynrinnan ja katajanmarjakastikkeen seurana voi tarjoilla vaikkapa metsäsieniä.
Kyyhkynrinnan ja katajanmarjakastikkeen seurana voi tarjoilla vaikkapa metsäsieniä. Kuva: Aino Saarikivi

Paistettua kyyhkynrintaa

(4 annosta)

100 g voita

2 valkosipulinkynttä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

5 timjaminoksaa

8 kyyhkynrintaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä ensin katajanmarjakastike valmiiksi odottamaan (ohje alla).

Sulata voita pannulla, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu kevyesti. Murskaa valkosipulinkynnet ja laita murska pannuun timjaminoksien kanssa maustamaan paistovoita.

Paista maustetussa voissa kyyhkynrintoja 1–1,5 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri kyyhkynrinnatfolioon vetäytymään viideksi minuutiksi.

Tarjoa katajanmarjakastikkeen ja esimerkiksi kantarellirisoton kera.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Katajanmarjakastike

(4 annosta)

1 porkkana

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 sipuli

1 pieni palsternakka

puolikas pieni juuriselleri

1 dl tummaa balsamietikkaa

3 dl punaviiniä

1 l kanalientä

5 timjaminoksaa

5 katajanmarjaa

10 kokonaista mustapippuria

1 tl suolaa

(1–2 rkl Maizena-suurustetta)

Kuori ja paloittele juurekset. Paahda juureksiin väriä kuivassa kattilassa kevyesti sekoitellen noin 5 minuuttia.

Kaada balsamietikka kattilaan juuresten päälle ja lisää sitten punaviini. Keitä nestettä, kunnes siitä on jäljellä puolet.

Lisää kanaliemi ja mausteet. Keitä jälleen neste puoleen tilavuudestaan. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.