Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta
Paistettua kyyhkynrintaa
(4 annosta)
100 g voita
2 valkosipulinkynttä
5 timjaminoksaa
8 kyyhkynrintaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä ensin katajanmarjakastike valmiiksi odottamaan (ohje alla).
Sulata voita pannulla, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu kevyesti. Murskaa valkosipulinkynnet ja laita murska pannuun timjaminoksien kanssa maustamaan paistovoita.
Paista maustetussa voissa kyyhkynrintoja 1–1,5 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri kyyhkynrinnatfolioon vetäytymään viideksi minuutiksi.
Tarjoa katajanmarjakastikkeen ja esimerkiksi kantarellirisoton kera.
Katajanmarjakastike
(4 annosta)
1 porkkana
1 sipuli
1 pieni palsternakka
puolikas pieni juuriselleri
1 dl tummaa balsamietikkaa
3 dl punaviiniä
1 l kanalientä
5 timjaminoksaa
5 katajanmarjaa
10 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa
(1–2 rkl Maizena-suurustetta)
Kuori ja paloittele juurekset. Paahda juureksiin väriä kuivassa kattilassa kevyesti sekoitellen noin 5 minuuttia.
Kaada balsamietikka kattilaan juuresten päälle ja lisää sitten punaviini. Keitä nestettä, kunnes siitä on jäljellä puolet.
Lisää kanaliemi ja mausteet. Keitä jälleen neste puoleen tilavuudestaan. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- 4 herkkua pääsiäispöytään: silkkistä parsakeittoa, appelsiinilohta, perinteistä pashaa ja murupiirakkaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata