Perinteinen puolukka-ruispuuro
(4 annosta)
4 dl tuoreita puolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta
1 l vettä
3 dl ruisjauhoja
0,5–1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
Vuoan voiteluun ja puuron päälle:
voita
Survo puolukat. Voitele uunivuoka voilla.
Kiehauta vesi ja vispaa mukaan ruisjauhot, sokeri, suola ja lopuksi puolukkasurvos. Keitä 5–10 minuuttia.
Kaada puuroainekset voideltuun vuokaan. Nosta puuron pinnalle pari voinokaretta.
Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin ja anna puuron kypsyä uunissa ensin vähintään 45 minuuttia. Alenna lämpö 100 asteeseen ja kypsennä 2–3 tuntia tai anna puuron hautua leivinuunin jälkilämmössä yön yli. Jos puuro kuivuu pinnalta, siirrä se lähemmäs uunin suuluukkua ja peitä vuoka foliolla.
Painele puuroon tuoreita puolukoita heti uunista ottamisen jälkeen. Puuro voi olla uunista otettaessa löysähköä, mutta se kiinteytyy jäähtyessään.
Vinkki! Jos haluat imelletyn puolukka-ruispuuron, keitä ainekset puuroksi edellisenä päivänä ja peitä kattila viltillä. Puuro imeltyy parhaiten 60–70-asteisena. Kypsennä seuraavana päivänä edellä olevan ohjeen mukaan.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta